Година условно за пловдивчанина, спипан с 4,37 промила алкохол в Кючука

32-годишният шофьор ще трябва да плати и 200 лв. глоба

Шофьор, седнал зад волана мъртвопиян, получи една година условно с 4 години изпитателен срок от Районния съд днес. 32-годишният пловдивчанин бе осъден по бързо производство, след като седнал зад волана на колата си, марка „Шкода Фабия“ , с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 4,37 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер“.

Спипаха мъртвопиян шофьор с рекордните 4,37 промила алкохол в Кючука

Освен условната присъда, пловдивчанинът с инициали С.Д. ще трябва да плати и 200 лева глоба. Той бе лишен и от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години.

Пред съда шофьорът се е признал за виновен. Наказанието е наложено по споразумение, постигнато в съдебна фаза, което е одобрено от Районен съд – Пловдив.

Припомняме, че във вторник, 27.07.2021 г., около 10,55 ч., в гр. Пловдив, пловдивчанинът управлявал лекиия си автомобил, марка „Шкода Фабия“ по ул. „Димитър Талев“ в кв. „Кючук Париж“. Той криволичел  с колата от дясната в лявата пътна лента.   Двама полицейски служители, които патрулирали в района, забелязали тези негови действия и го последвали със служебния автомобил. Те го настигнали и подали светлинен и звуков сигнал. С.Д. спрял управлявания от него автомобил.  В хода на извършената проверка било установено, че водачът бил във видимо нетрезво състояние и миришел на алкохол. С.Д. бил тестван с техническо средство  „Алкотест Дрегер“, което отчело наличието на алкохол в кръвта му в концентрация от 4,37 на хиляда.

Районна прокуратура – Пловдив е приключила и внесла делото за разглеждане в съда три дни след извършване на деянието.

Определението на съда е окончателно.

Подобни статии

Top