Година затвор за смърт на пътя в Калояново

Осъдиха шофьор на камион по бързата процедура, блъснал 71-годишна на заден ход

1 година затвор при първоначален общ режим е присъдата, която постанови Окръжен съд – Пловдив по съкратената процедура на шофьор на камион, блъснал жена на заден ход в Калояново.  Шофьорът призна днес в съдебната зала изцяло вината си, както и фактите и обстоятелствата, изложени в обвинителния акт и изрази съжаление за случилото се. Размерът на наложеното спрямо него наказание е определен след редуцирането с една трета, съгласно чл. 58а от НК.

Товарен автомобил уби жена при маневра на заден ход в Калояново

Припомняме, че около 9.15 часа на 25 август 2019 г., на спешния телефон 112 е било съобщено, че в село Калояново 71-годишна жителка на селото е била блъсната от движещ се на заден ход товарен автомобил „Рено Мастер“ с 37-годишен водач. На път за болницата ранената жена починала в линейката. Шофьорът е бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества, но резултатите са били отрицателни.

В съдебната зала стана ясно, че шофьорът е направил всичко възможно да окаже помощ на ранената жена. При произнасянето на присъдата съдебният състав лиши водача от правоуправление за срок от две години, считано от влизане на присъдата в сила.

Присъдата подлежи на протест и обжалване в 15-дневен срок пред Пловдивския апелативен съд.

Подобни статии

Top