Годината на Григор Димитров (СНИМКИ И ВИДЕО)

Вижте специалното интервю на Гришо за телевизията на ATP преди началото на новия сезон

Предсезонната подготовка на Григор Димитров приключи, а АТР пусна традиционно интервю от тренировките на българина, който сподели как се е чувствал по време на тежкия период, който го изведе до №78 в света преди началото на US Open. Впоследствие обаче първата ни ракета успя да върне формата си и да намери място в Топ 20 в края на годината.

„Беше труден момент, особено когато започнах да се свличам в ранглистата. Не знаех дали ще успея да се завърна до края на годината. Имаше много въпросителни и съмнения.“

Бившият №3 обаче предпочита да гледа към бъдещето, макар да няма как да не извлече и уроците от преживяното през 2019 г.:

„Най-важното в момента за мен е да продължавам да работя и да оставя миналото зад себе си. Да, със сигурност ще анализирам случилото се, има още няколко дни до края на годината.“

Малко след като пристигна в Сидни с Алгис Христов, към Димитров се присъедини и новия му треньор Крис Гро. Андре Агаси също винаги е насреща за първата ни ракета:

„Екипът е тук, всички са до мен. Безусловната им подкрепа през цялата година беше най-важното нещо за мен. Помогнаха ми да премина през някои много трудни периоди. Ще направим равносметка, ще видим какво е можело да направим по-добре, как искаме да започнем 2020 г., ще поставим нови цели… Вълнуващо време е“.

Григор отведе камерите на АТР зад кулисите на подготовката си, като акцентира, че прави много упражнения за рамото. Същевременно работата във фитнеса е помогнала на бившия №3 да изпита „различен тип болка“:

„Правя много упражнения и се подготвям за силен старт на сезон 2020. Направеното във фитнеса много помага  на корта. Изпитваш спокойствие, а останалото е въпрос на психика“.

Кондиционният треньор на тенисиста – Себастиен Дюран, смята, че разнообразието в тренировките е ключово:

„Аз не искам Григор да има „глупав мускул“, както обичам да казвам. Искам координация и перфектното движение – това, от което се нуждаем. Винаги има причина дадено нещо да се прави – искаме максимално да използва мозъка си. Аз предизвиквам не само тялото му, но и неговия ум“, казва Дюран.

На 3 януари Григор ще изведе отбора на България в първия сблъсък от ATP Cup срещу Великобритания. Най-младият играещ капитан в надпреварата е придружен от Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев, а освен британците, в групата ни са още Белгия и Молдова.

Великобритания пък ще играе без своята голяма звезда Анди Мъри, който продължава да се възстановява от контузия. Така противник на Димитров ще бъде Дан Еванс, а на Кузманов – Камерън Нори.

Подобни статии

Top