Годишната абонаментна карта за градския транспорт може да поевтинее, не я купували (ВИДЕО)

Билетчето, преференциалните карти и синята зона обаче ще поскъпнат

Годишната абонаментна карта за градския транспорт в Пловдив ще поевтинее. Това прогнозира кметът Здравко Димитров, но не се ангажира с колко. Останалите карти ще бъдат на същата цена и няма да поскъпват, научи репортер на DCNEWS от зам.-кмета по транспорта Тодор Чонов.

„Абонаментните карти не се търсят, затова ще ги намалим. Ще преценим с колко, както и за цената на преференциалните карти“, обясни градоначалникът.

За поскъпването на билетите Зико обясни, че е говорил тази сутрин с кмета на Бургас и там билетът за градския транспорт ставал 1,70 лв. „Навсякъде се вдигат цените, разберете. Всички усетихме вдигането на цените в домакинствата си, в общината не е по-различно“.

Кметът коментира и протестното писмо на гражданското сдружение „Спаси Пловдив“, което се обяви срещу поскъпването на Синята зона от 2 на 3 лева и нарече това финансов терор спрямо пловдивчани.

Окончателното решение за цената на синята зона ще бъде на Общинския съвет, посочи кметът. DCNEWS научи, че утре градоначалникът ще се срещне с представители на сдружението „Спаси Пловдив“.

Пловдивчани с отворено писмо до кмета срещу поскъпването на Синята зона и билетчето

На въпрос на DCNEWS не се ли опасява, че с повишаването на цената за регистрация на домашните кучета ще има отлив от страна на пловдивчани, кметът посочи, че не мисли така. Припомняме, че предложението е таксата да скочи от 30 на 90 лв. годишно, но и това тепърва ще се обсъжда.

Оказа се, че Зико също има куче – немска овчарка, която пазела вилата му в Бойково.

„Имам още котка и папагал“, допълни кметът. По думите му, ако таксата за домашни кучета се увеличи на 50-60 лева няма да се усети толкова много от собствениците на животни, които само за храна давали над 100 лв., а таксата била годишна.

Припомняме, че парите от такса „куче“ отиват за изграждането на кучешки площадки в Пловдив.

Подобни статии

Top