Годишният концерт на катедра „Хореография“ – с визуални ефекти от киноцентър „Бояна“

Спектакълът на студентите от катедра „Хореография“ от АМТИИ е под надслов „Танцът ни обединява“

Спектакълът на студентите от катедра „Хореография“ на АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“  тази година е под надслов „Танцът ни обединява“ с участието на възпитаници от специалностите „Българска народна хореография“, „Балетно изкуство“ и „Съвременни танцови техники“. Събитието е на 30 май, неделя, от 19.00 ч. в ГДК „Борис Христов“.

Студентите-хореографи ще представят „Безродна невеста“ по идея на Мария Колева, хореография и постановка на студенти от 4 курс БНХ и „Вражалец“ по идея на Вяра Илиева и хореография и постановка Вяра Илиева и студенти от 4 курс БНХ. Преподаватели: доц. д-р Рослана Моравенова и ас. д-р Димо Енев.

Дивертисмент в памет на починалия студент Стоян Данев ще представят първокурсниците, които се обединиха, за да довършат започнатото от своя напуснал ги наскоро колега. Техни преподаватели са проф. д-р Даниела Дженева и проф. д-р Антон Андонов.

Сияна Нунчева  с преподаватели  проф. д-р Антон Андонов и ас. Светлана Станева ще представи камерния сюжетен танц „Пипи и нейният необикновен рожден ден“, а по хореография на Ивайло Маджаров и преподавател ас. д-р Димо Енев зрителите ще видят тематично разработения обичай „ Голямо Лазари“.

„Лебедът“ в изпълнение  Иванина Иванова от 1 курс и „Па де дьо“ от балета „Дон Кихот“ в изпълнение на Полина Иванова и Даниел Тичков  от 4 курс ще защитят високото ниво на специалността „Балетно изкуство“ с преподавател ас. д-р Елица Луканова.

Съвременни танцови техники с ръководител доц. д-р Желка Табакова ще представи  „Девет Те“, хореография Анна Митева; „Матилда“, хореография  Пламена Зайкова и „Името и е жена“, хореография Станислава Томова.

Организаторите на концерта изразяват своята благодарност на Фолклорен ансамбъл „Тракия“, държавна опера Стара Загора и на танцова формация „Елика“ за безвъзмездно предоставените декорите за концерта, а също и на хореографа Воин Войнов, възпитаник на АМТИИ, осигурил автентични костюми от личната си колекция. Ансамбъл „Найден Киров“ – Русе с главен художествен ръководител Богдан Донев е оказал съдействие с предоставените еркечки костюми.

В изграждането на събитието тази година катедра „Хореография“ си сътрудничи за изготвяне на мултимедията с екип от киноцентър „Бояна“. Цялостната режисура е дело на доц. д-р Рослана Моравенова и Николай Генчев, а визуалната реализация е поверена на снимачен екип в състав Николай Генчев, Христо Генков, Георги Минчев и Неда Спасова. Плакатът за спектакъла е на Георги Вачев.

Входът за годишния концерт е с покани.

Подобни статии

Top