Годишно модно ревю на специалност „Дизайн на облеклото“ към АМТИИ - DC news

Годишно модно ревю на специалност „Дизайн на облеклото“ към АМТИИ

Предизвикателство пред завърващите  4-курсници е било сами да избират фокуса на дипломната колекция

Шест дипломанти ще покажат своите дизайнерски вдъхновения в първата част на станалото традиционно “Line up” ревю  от 18.30 ч. в Градската художествена галерия на ул. “Княз Александър I” 15 в Пловдив.

Предизвикателство пред завърващите  четвъртокурсници е било сами да избират фокуса на дипломната колекция, като доловят и анализират търсенията на съвременния зрител и потребител в днешната среда на изненади и промени, споделя ръководителят на курса доц. д-р Динка Якимова-Касабова с асистенти инж. Ани Дончева и Виктория Колева.

Тези изпитания стоят пред Божидар Петров с колекцията „Urban jungle“, Фиген Мехмед с „Desert rose“, Гергана Атанасова с „Преплитане“, Яна Ананченко със „Splash of Fountains“,  Айджан Онбаши с „Ау-Кау“ и Джесика Ризова с „Легенда за един войн“.

Във втората част на модното събитие свои модели ще представят студенти от втори и трети курс с визуална интерпретация на учебни задачи като „Мода и архитектура“, „Relax & Relux“, „Исторически препратки“ и „Нови тенденции“. Това са колекциите на Амест Глнджян – „Destruction“, Богомила Дановска – „60‘s“, Даниела Делева – „ Dome“, Димитра Зяпкова – „Relax & Relux“, Доника Паланкова – „Chillax“ и сестрите Рени и Ани Хаджиеви с колекцията „Бетон“.

Модният форум е традиционно събитие в рамките на годишната изложба на факултет „Изобразителни изкуства“ към АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“.

Подобни статии

Top