Големият български китарист Огнян Видев гостува на Зико за 75-я си юбилей (СНИМКИ)

Виртуозният пловдивски китарист Огнян Видев чества днес своя 75-годишен юбилей!

По този повод, той получи поздравителен адрес, албум на Пловдив и подаръци лично от кмета Здравко Димитров. Това се случи на чаша приятелско кафе в кабинета на кмета, на което присъстваха съпругата на музиканта  Цветана Видева, известен художник – керамик, и заместник-кмета по култура, археология и туризъм Пламен Панов.

Видимо развълнуван, Огнян Видев се върна в спомените си назад с весели случки от „добрите стари времена“ на активна концертна дейност. Стана дума и за много пловдивски музиканти – общи приятели. Кметът показа голяма черно-бяла снимка на Лили Иванова, заедно нейния оркестър от 70-те, съставен от пловдивчани – Илия Караянев – Личо Стоунса, Господин Господинов – Чоко, Никола Бусаров – Кольо Бусара и други, със специален надпис на гърба за спомен. Огнян Видев беше донесъл и свой албум, в който свири заедно с бащата на заместник-кмета Пламен Панов – Дочо Панов, също известен музикант от времето на емблематичните за Пловдив „Бели, зелени, червени“ и „Джаз линия“. След края на срещата, участниците си направиха снимки за спомен, които продължиха и пред кабинета на кмета, тъй като желаещите от администрацията не секваха.

Един от най-известните български китаристи е роден на 4 февруари 1946г. в Пловдив.  Като професионален музикант, Огнян Видев работи вече повече от 50 години. Най-активния му период се свързва с участието му в джазовата формация ”Бели, зелени, червени” от Пловдив, с която изнася многобройни концерти в страната и чужбина и участва в международни фестивали по целият свят.

1 2

Подобни статии

Top