Големият Васил Михайлов на 80, получи почетен знак от президента (СНИМКИ)

Държавният глава Румен Радев връчи почетен знак на Васил Михайлов за приноса на актьора към българската духовност и култура и по повод неговата 80-годишнината, съобщиха от прессекретариата на президента.

Държавният глава отличи легендарния артист в сряда вечерта на сцената на театър „Българска армия“, където Васил Михайлов играе повече от 50 години. Снощи той се  превъплъти в ролята на Стоян Глаушев в постановката „Железния светилник“.

Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха сред зрителите на представлението, след края на което творческият състав на театъра и президентът поздравиха актьора.

Още дълги години бъдете капитанът на българската доблест и на народната любов, пожела Румен Радев на Васил Михайлов, който е изиграл стотици роли на сцената и екрана, а емблематично остава превъплъщението му на капитан Петко войвода в едноименния сериал.

Държавният глава заяви, че за него е чест да засвидетелства почит и благодарност от името на целия български народ и многобройните поклонници на актьора.

„Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие“, обърна се президентът към Васил Михайлов.

Президентът поздрави актьорския състав и екипа за невероятната им работа по постановката „Железния светилник“.

Подобни статии

2 Коментара

  1. bozman написа:

    Вие сте войвода, предрешен като наш съвременник, вие сте хан, генерал, хаджия, хъш, вие сте човек с горда осанка и неподражаемо мъжко присъствие“, обърна се президентът към Васил Михайлов.
    – Няма как президента да изрече толкова дълго приветствие – той просто няма възможности да започни всичко това. На три пъти може, като на новогодишната вереч – наведнъж – изключено.

Top