Голф академия под тепетата прави първият клуб в Пловдив

Пловдивски голфъри искат терен за голф игрище

Голф академия възнамеряват да създадат под тепетата членовете на наскоро учредения голф клуб „Пълдин“. Това съобщи на пресконференция председателят на клуба Илия Кирчев. Сред членовете са също бизнесменът и почетен консул на Украйна в Пловдив Димитър Георгиев и офталмологът д-р Райчо Андреев, който е избран за зам.-председател. Преди месец клубът е бил приет в Българската Голф Асоциация, а членовете му към днешна дата са 36.

Пловдивските голфъри искат да се популяризира този спорт сред младите хора и най-вече – сред децата. Според тях, за да имаме добри постижения в този спорт, трябва да се започне от ранна детска възраст. Затова те възнамеряват да организират кампании за привличане на малчугани в училищата под тепетата. В момента около 20 деца от Пловдив вече упражняват този спорт покрай родителите си.

Засега обаче в Пловдив може да се тренира единствено на голф симулатора в известен фитнес в центъра на града. Симулаторът, чиято стойност е 10 000 евро, е предоставен за ползване срещу 15 лв. на час от германеца Оливър Думпе.

„Искаме да опровергаем мита, че голфът е спорт само за богатите. Всъщност това е един от най-масовите спортове в света„, посочи Илия Кирчев. По думите му постиженията на пловдивските голфъри били сред най-добрите аматьори в страната, а и на международно ниво.

Членовете на новия голф клуб искат да развият сериозна детска школа под тепетата.

1 2

Подобни статии

Top