Голям дарител подари високопроходима кола на община Асеновград

Общинският съвет реши да предостави автомобила за безвъзмездно управление на РУ – Асеновград.

Община Асеновград получи поредното дарение от местния предприемач Абдул Хассун. Във връзка с метеорологичната обстановка и продължаващите снеговалежи по високите части в региона, благодетелят е решил да дари високопроходим автомобил за нуждите на общинската администрация.

Волята на дарителя е да се осигури възможност за оказване на помощ на нуждаещи се жители на високопланинските населени места в общината при възникнали бедствия, аварии и катастрофи.

На редовното заседание на Общински съвет – Асеновград бе отправено предложение от администрацията автомобилът да се предостави за безвъзмездно управление на РУ – Асеновград.

Мотивът е, че полицейските служители имат по-голяма нужда от такъв вид кола за изпълнение на служебните си задължения, с цел да достигат и най-трудно проходимите участъци. Освен това, те обслужват общо три общините Асеновгрд, Садово и Лъки.

От трибуната на местния парламент кметът на града доктор Христо Грудев припомни, че Абед Хасуун е един от най-големите дарители в община Асеновград.

От началото на мандата досега той е дарил над половин милион лева в подкрепа развитието на общината. Хассун беше първият, който се отзова в дарителската кампания за събиране на средства, с цел изграждане на специализирано COVID отделение към болницата в града.

Дарението му възлизаше на 100 000 лева. По-късно той даде заявка и вече е в ход реализацията на идеята за собствена сметка да изгради часовникова кула, която да е част от архитектурната среда на Асеновград. Проектът е на стойност около 400 000 лева.

Високопроходимият автомобил е третото дарение от Хассун за общината само в рамките на една година. „Не целя публичност. Каузата ми е да бъдем единни и да се подкрепяме в нужда. В Ливан още от деца ни възпитават да даряваме и да помагаме на другия.

От дълги години Асеновград е домът ми. Аз искам да помагам на местните“, каза Абед Хассун при среща с кмета на общината доктор Христо Грудев. На свой ред, градоначалникът отправи благодарности към дарителя.

От свое име и от името на асеноврадчани искам да Ви благодаря от сърце за поредното дарение! Този жест за нас означава огромно доверие. Оценяваме подкрепата и уважението Ви към община Асеновград“, обърна се кметът Христо Грудев към благодетеля Абед Хассун.

Подобни статии

Top