Голям дебат за разгърната „Зелена зона“ готвят в Пловдив

Ако не подобри паркирането, няма как да подобрим трафика, категоричен е транспортния кмет на града под тепетата

Пловдив се готви за широк дебат на тема – въвеждане на „Зелена зона“ около сега съществуващата зона за платено паркиране. По думите на зам.-кмета по транспорт Тодор Чонов това се налага, тъй като проблемът с недостига на паркоместа вече засяга и части от периферията на Пловдив, а платеното паркиране на преференциални цени и с абонаментни карти за живеещите би облекчило ситуацията.

Местната власт повдига въпроса при всеки удобен случай. По уверение на ресорния кмет предстои широко обществено обсъждане с експерти и граждани. „Няма да открием топлата вода. Механизмът работи в София, работи и в Европа“, коментира неотдавна Чонов. „Ако не подобри паркирането, няма как да подобрим трафика“, подчерта още той.

Според схемите на Общината сега съществуващата „Зелена зона“ е създадена в обхвата на „Синя зона“ и в нея се разрешава паркиране на собственици или ползватели на автомобили с постоянна регистрация в обхвата й, заключен между улиците „Железарска““, Йоаким Груев“ до „Княз Богориди“ в квартал „Капана“.

 

Подобни статии

Top