Голям пожар в „Пирогов“ тази сутрин, двама са загинали

15 души са обгазени, сред които и двама полицаи

Голям пожар избухна в „Пирогов“ около 4 ч. сутринта в сряда. Двама души са загинали, а други 100 човека бяха евакуирани.  15 души са обгазени, сред които и двама полицаи.

„Те са прехвърлени в други отделения и опасност за живота им няма“, съобщи здравният министър Кирил Ананиев.

Преди да лумне огънят, имало взрив на кислородна бутилка в една от стаите във Второ вътрешно отделение. Вследствие на експлозията е рухнала стена, посочва NOVA.

Загиналите – мъже на 55 и 68 години, са били тежко болни и неподвижни пациенти.

Здравният министър каза, че близките на загиналите вече са уведомени.

Изключва се версия за терористичен акт или злонамерено действие

„Изключена е възможността това да е злонамерено действие, т.е. терористичен акт. Текат процесуално-следствени действия под надзора на Софийската градска прокуратура“, заяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

Министърът увери, че пожарът е бил потушен напълно изключително бързо. Той потвърди, че при инцидента са загинали двама души. И допълни, че предстои да бъде направена цялостна инспекция на сградата, тъй като има и рухнала стена.

„Пожарът е окончателно потушен, в момента се обезопасява мястото, за да може да влезе следствената група. Полицаите вече не са в отделението, тъй като работят по други задачи. Бързата намеса първоначално на екипа в Пирогов, а след това и на пожарникарите, са намалили щетите“, уточни вътрешният министър. И допълни, че срутването на стената не е толкова голямо, така че да застрашава сградата и работата в болницата като цяло.

1 2

Подобни статии

Top