Голям процент от българите са подведени да купят подправени продукти

Цялата нерегламентирана дейност в рамките на ЕС е за повече от 120 млрд. евро

Сдружението за правна помощ на потребителите ще оповести в Пловдив резултатите от съвместно проучване на EUIPO (Децeнтрализирана агенция на ЕС, управляваща регистрациите на марките в ЕС и чрез тях защитата на интeлектуалната собственост на всички държави в ЕС) и ОИСР (Европейската обсерватория за нарушенията на правата върху интелектуалната собственост), на които институции Сдружението за правна помощ на потребителите е партньор. Пресконференцията, на която ще бъдат изнесени данните, ще бъде от 14.00 ч. в Студио 1 на Радио Пловдив.

Според изследването голям процент от българите са подведени да купят подправени продукти, което поставя страната ни начело в негативната класация в ЕС. Значително е количеството на подправени лекарствени продукти, особено в периода на COVID-19 –пандемията. Според европейското изследване, цялата нерегламентирана дейност в рамките на ЕС е за повече от 120 млрд. евро.

Данните ще оповестят адв. Димитър Деков, председател на СППП, адв. Мадлен Кавръкова и адв. Кристиян Райчев-членове на Сдружението.

Подобни статии

Top