Голяма акция в Карловско, има арестувани

Служители на РУ в Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на битовата престъпност“

Четирима са в ареста за срок до 24 часа по Закона за МВР, след като служители на РУ в Карлово проведоха специализирана полицейска операция по линия „Противодействие на битовата престъпност: на територията на село с. Христо Даново, съобщиха от ОДМВР – Пловдив.

За притежание на наркотични вещества е задържан  30-годишен мъж от  Сопот. От лицето при личен обиск е иззет 13,711 гр. амфетамин. Бързите производства са образувани  по линия акцизни стоки – за притежание на тютюн и пълнене на цигари и безакцизен алкохол. В рамките на спецоперацията е установен и задържан водач на превозно средство, представил пред проверяващите неистинско свидетелство за управление на МПС, издадено от Гърция. Предварителна проверка с оглед събиране на достатъчно данни за престъпление по чл. 234 от НК е започнато срещу лице, в дома на което е открит безакцизен  тютюн.

Проверките са обхванали още 181 превозни средства, 282 лица, повече от 15 частни имота, 6 търговски обекта и една автоморга.

В районното управление са доведени 15 лица. При съвместни проверки с представители на НАП, БАБХ и РИОСВ са съставени 6 акта за установяване на различни нарушения свързани с неспазване на санитарно- хигиенни изисквания, несъответствия на намерени касови наличности и реални обороти, както и за функциониране на автоморга, работеща без съответното разрешително. По закона за движение по пътищата  са съставени 20 акта  за установяване на административно нарушение  и 29 фиша. Констатирани са 35 нарушения по Закона за българските лични документи, за които проверяващите са съставили и връчили актове.

Снимка: ОДМВР – Пловдив

Top