Голяма червена обувка, пълна с цветя, изненада пловдивчани (СНИМКИ)

Пловдивската полиция за втора година с инициатива „Цвете на пътя“.

Стартът й беше даден символично точно в 8.03 на 8 март на един от най-оживените булеварди в града под тепетата – „Цар Борис III Обединител“.

Жени, които преминават с автомобилите си по маршрута бяха спирани от полицейски патрул, но вместо проверка на документите, пътните полицаи им честитиха 8 март и им подариха цвете в знак на уважение.

От полицията под тепетата отчитат, че броят на жените зад волана се увеличава, но в същото време те са по-внимателни и отговорни на пътя, тъй като често пъти в автомобилите си возят деца или свои близки. Не ги привличат и високите скорости, които са една от основните причини за пътно-транспортни произшествия.

Друго предимство пред мъжете шофьори е тяхната дисциплинираност – рядко се качват на автомобилите след употреба на алкохол или наркотични вещества. Оказва се, че са и по-изрядни по отношение на документацията, която проверяващите на пътя изискват от тях.

Атракция за преминаващите покрай полицейския патрул, пълен с цветя, бе и поставената арт инсталация – червена дамска обувка на висок ток, също пълна с цветя. Обувката, която тежи близо 300 килограма и е висока малко над 3 метра, е изработена от креативната пловдивчанка Йоана Симова и колегата и Драгомир Димитров. Поставянето й на специална подложка, изрисувана като част от пътно платно има за цел да провокира преминаващите. Чрез нея инициаторите на събитието напомнят на всички мъже водачи – да бъдат търпеливи и толерантни към жените зад волана.

Подобни статии

Top