Голяма фирма предостави нов автомобил на община Асеновград за нуждите в извънредно положение

Автомобилът е за безвъзмездно ползване и ще се ползва за обслужване на нуждаещи се жители на общината

Община Асеновград получи за безвъзмездно ползване автомобил, който ще подпомогне нуждите по разнасяне на хранителни продукти и обслужване на възрастни и хора в риск. Чрез новата кола ще се подпомогне общината в доставката на храна, медикаменти и дезинфектанти за нуждаещите се. Дарението е предоставено чрез Националния логистично-координационен щаб, а със съдействието на Националното сдружение на общините достига до местните администрации, които изпитват най-остра нужда от транспорт в условията на криза.

Асеновград е една от седемте общини, които получиха дарение.  Още 6 автомобила вече са на разположение на екипите в  Смядово, Казанлък, Монтана, Горна Оряховица, Благоевград и Димитровград.  Община Асеновград изразява благодарности за оказаната подкрепа, която в условията на извънредното положение има още по-голяма стойност.

„Мисията на всяка една от нашите марки е да бъде на разположение и да улесни живота на хората. Горди сме, че имаме възможността да осигурим транспорт за участниците на първа линия в тази безпрецедентна ситуация”, сподели изпълнителният директор на фирмата -дарител Емил Гърнев.

С предоставянето на колите за безвъзмездно ползване, фирмата изразява своята ангажираност към трудностите, през които преминава цялото ни общество. Автомобилите ще останат на разположение на общините  до 15.05.20 г., като договорите предвиждат и възможност за удължаване на периода за ползване, при промяна в срока на извънредното положение. „Има моменти, когато успехът на бизнеса не се измерва само с резултата във финансовите отчети, а с отговорността към обществото и с грижата за хората“. С тези думи изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева благодари на дарителите и подчерта, че жестът на подкрепа е оценка за огромните усилия, които всяка община у нас полага за запазване живота и здравето на хората.

195 общини, сред които и Асеновград, са обявили телефонни номера за предварителни заявки. Чрез обаждане на горещите телефони може да бъде оказана подкрепа на възрастни, трудноподвижни и самотно живеещи граждани, както и на лица, поставени под карантина. По този начин се осигуряват покупки на продукти от първа необходимост и медикаменти. Повече от 2 640 са доброволците, които помагат на общинските социални служби в грижата за хората в нужда по време на извънредното положение в страната.

Подобни статии

Top