Голяма среща в МБАЛ „Св. Мина“, областен и кмет разговарят с медиците

С 39 болници, 3264 лекари и 7617 легла разполага Пловдивска област

Областният управител Дани Каназирева в качеството си на председател на Областния кризисен щаб, кметът на Пловдив Здравко Димитров, зам.-кметът по здравеопазване и представители на Медицинския щаб към Областния кризисен щаб се срещат с медиците от МБАЛ „Св. Мина“, разговорите с работещите там лекари и здравни специалисти са днес от 10 часа, съобщиха от Областна управа.

Инициативата е на медиците, които още през миналата седмица поискаха да разговарят с областния управител и представители на Медицинския щаб, поясняват от Областна управа.

Припомняме, че общинското лечебно заведение (заедно с Транспортна болница) ще бъде изцяло преструктурирано за работа с пациенти с коронавирус. МБАЛ „Св. Мина“ разполага със 172 легла и отделенията й са в много добро състояние.

По информация на Дани Каназирева като цяло на територията на Пловдивска област има 39 болници, лекарите са 3264, което прави областта с най-много болници на глава от населението. Леглата са общо 7617; към настоящия момент от тях са заети близо 60 процента, но предвид ситуацията с отменените планови операции е възможно използваемостта им да падне още. Тя увери още, че се работи усилено и по създаването на лаборатория за изследване на проби за коронавирус в УМБАЛ „Свети Георги“; има изготвена концепция; вече са съставени два екипа; работи се по въпроса за апаратурата и помещенията.

Подобни статии

Top