Голяма търговска верига планира да разкрие дуални паралелки в Пловдив 

В Пловдив вече има сформирани 33 дуални паралелки в 9 гимназии

„Община Пловдив има много сериозна и последователна политика към инвеститорите, в която сме се убедили през дългогодишното ни сътрудничество и партньорство“.  Това заяви Иван Чернев, председател на УС на търговската верига по време на работна срещата с кмета Здравко Димитров, в която участва и зам.-кметът с ресор „Образование и бизнес развитие“ Стефан Стоянов.

„Община Пловдив като център на най-бързо развиващата се индустриална зона в България подкрепя социално-отговорните компании и тези, които осигуряват устойчив бизнес, полезен за общността“, заяви Здравко Димитров от своя страна.

По време на разговорите Иван Чернев представи инициативите на веригата във връзка с 15-годишнината от създаването й, както и плановете за развитие на нейните търговски площи, логистични бази и откриването на нови работни места.

Ние влагаме много в подготовката и обучението на нашите служители, следим нивата на заплащане и вървим стъпка напред, за да можем да задържаме най-добрите си служители“, коментира той. В тази връзка Стефан Стоянов  предложи на компанията да се присъедини към фирмите, които вече имат разкрити дуални паралелки в Пловдив.

Професионалното образование е сред водещите приоритети на общината и вече има сформирани 33 дуални паралелки в 9 гимназии, като само през 2020 г. са създадени нови 14. „В програмата за обучение участват над 30 фирми“, подчерта Стоянов.

Община Пловдив отправи покана към фирмата да открие в града изнесен Център за бизнес услуги. Според Иван Чернев това е една много добра възможност, която ще обмислят, защото Пловдив разполага с много качествени специалисти в областта на информационните технологии, финансите и счетоводството.

Подобни статии

Top