Голямата базилика стана "Сграда на годината" (СНИМКИ) - DC news

Голямата базилика стана „Сграда на годината“ (СНИМКИ)

Епископската базилика на Филипопол се състезаваше в категорията „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“

Епископската базилика на Филипопол стана „Сграда на годината 2020“ в едноименния Национален конкурс – най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.

Церемонията по награждаване се състоя снощи –  21 декември 2020 г. в Софийска опера и балет, при засилени мерки за безопасност.

Eпископската базилика на Филипопол беше номинирана за „Сграда на годината 2020“ в категорията „Проекти, свързани с развитието на градовете – градска среда и култура“, в която се състезаваха още 5 номинации: Конгресен център – Бургас, Основна реконструкция на централна пешеходна зона, гр. Видин, Консервация, реставрация и експониране на сградата на Общински драматичен театър „Вида“ и оформяне на прилежащото околно пространство, Видин, Зала за културни събития към Първа езикова гимназия, гр. Варна и Арт Хотел Галерия 37 гр. Пловдив.

Наградата от името на Община Пловдив получи заместник-кметът по култура, археология и туризъм Пламен Панов, който поздрави присъстващите от името на кмета Здравко Димитров и благодари на всички допринесли през годините за това Епископската базилика на Филипопол отново да оживее за жителите и гостите на града. Това се случи благодарение на публично-частно партньорство между Фондация „Америка за България“, Община Пловдив и Министерството на културата.

1 2 3

Подобни статии

Top