Голямата прогноза на времето през седмицата: Динамично и променливо (СНИМКА)

В понеделник дневните температури се повишават, следват валежи, облачност и ново затопляне

Динамично и променливо ще е времето през настоящата седмица, сочи прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология.  В понеделник вятърът от югозапад ще се усили. Дневните температури още ще се повишат. Облачността от запад – висока и средна, ще се увеличава, до вечерта ще се вплътни. Предимно облачно ще е в Пловдив и околните населени места, температурите в понеделник ще се движат в рамките на минус 4 до плюс 8 градуса.

През нощта срещу вторник и във вторник на места ще превали дъжд, в районите с надморска височина над 800-1000 метра – сняг. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде умерен, временно силен. Температурите ще се повишат още, по-чувствително това ще се усеща по отношение на минималните.

В сряда вероятността за валежи е по-малка, облачността временно ще се разкъса и ще намалее. Ще остане ветровито и сравнително топло. През нощта срещу четвъртък и в четвъртък отново по-често ще бъде предимно облачно, на места са възможни превалявания, в Северна България и високите котловинни полета – от сняг, в югоизточните и крайните югозападни райони – от дъжд.

Още през нощта срещу петък вятърът чувствително ще отслабне, а в петък ще придобие южна компонента, ще се усили и временно ще се затопли. Облачността ще е разкъсана, предимно значителна, а в събота се повишава и вероятността за валежи. Тогава и вятърът от северозапад ще се усили и ще нахлува сравнително студен въздух.

Източник: Национален институт по метеорология и хидрология

Подобни статии

Top