Голямо име ще надзирава довършването на „Колежа“

Венцислав Генков е бивш директор на „Арена Армеец“, консултирал е изграждането на два стадиона на световното в Русия

Архитект Георги Савов, който присъства днес на срещата за стадион „Христо Ботев“, провела се в „Коматево“, внесе яснота за това, което се случва с изграждането на „Колежа“.

„Имахме среща, на която да обсъдим как ще се случват нещата за стадион „Христо Ботев“. Аз със срокове и начални дати не мога да се ангажирам, защото не е от моята компетенция. Мога да кажа, че се вижда светлина около този обект. Останалото могат да ви го разкрият от клуба, ако желаят. Да, присъствахме аз, г-н Генков и г-н Тинко Йорданов. Ако имам възможността да работя по този проект с човек и специалист като г-н Генков, за мен ще е чест“, заяви Савов пред plovdivderby.com.

Венцислав Генков е бивш директор на столичната зала „Арена Армеец“. Той е надзиравал целият строеж на столичната многофункционална зала, а преди няколко години е участвал като главен консултант в изграждането на два от стадионите в Русия, които през това лято приеха Световното първенство.

Плевенчанинът ще поеме инвестиционния контрол на строежа на стадион Христо Ботев, научи още нашата медия. Както неотдавна ви информирахме инвеститорът Георги Самуилов е решил да заложи точно на такава структура, която да следи за изразходването на средства и качеството при доизграждането на „Колежа“. В последните месеци Венцислав Генков е посетил няколко пъти замразения строеж и подробно се запознал с документацията съпътстваща обекта.

На срещата присъстваха трима от членовете на Борда на директорите – Иван Йотков, адвокат Радев и Ангел Палийски, архитект Савов, който е проектантът на „Колежа“, както и строителният надзорник Тинко Йорданов.

Снимка: plovdivderby.com

Подобни статии

Top