Голямо количество нелегални тютюн и цигари откриха от Митница Пловдив на гръцката граница (ВИДЕО) - DC news

Голямо количество нелегални тютюн и цигари откриха от Митница Пловдив на гръцката граница (ВИДЕО)

3549 кутии нелегални цигари и 70 кг тютюн без акциз са намерени в камион на ГКПП „Капитан Петко войвода“

Близо 71 000 къса цигари и 70 кг тютюн за пушене откриха митническите служители  във влизащ в страната от Гърция товарен микробус.

На 26.04.2023 г. на ГКПП „Капитан Петко войвода“ пристига товарен микробус с турска регистрация. Пред митническите служители шофьорът – турски гражданин, представя транзитна декларация за превозваната стока –мебели от Турция за Германия. По метода „анализ на риска“ превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката зад „тапа“ от декларираната стока са открити няколко кашона без надпис, съдържащи, увити в алуминиево фолио 3549 кутии (70 980 къса) цигари от различни марки, без български акцизен бандерол.

В хода на проверката са открити и 70 кг нарязан тютюн за пушене в полиетиленови пликове, също облепени с алуминиево фолио, в разфасовки по 1 кг, без български акцизен бандерол. Пакетите с тютюна са били укрити в алуминиеви тави, които обикновено се използват за баклави.

Акцизните стоки са задържани. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор от ТД Митница Пловдив под надзора на Районна прокуратура – Хасково, Териториално отделение – Свиленград.

Подобни статии

Top