Гонка и стрелба в Казанлък

Спряха дрогиран автоджигит с изстрели в гумите

С изстрели в гумите след близо едночасово преследване полицаи успяха да спрат нагъл водач на лек автомобил „Опел Тигра“, който не пожелал да спре при подадения му сигнал, докато управлявал по улица „Никола Петков“.

Инцидентът, който само по чудо не е завършил трагично за преследвания и ранните минувачи, е станал около 8,45 часа в неделя, уточниха от ОД на МВР – Стара Загора. Вместо да намали скоростта и да отбие, 25-годишен местен шофьор надул газта и започнал  „състезанието“ с преследващите го три патрулки. В един момент стигнал до околовръстния път и навлязъл в насрещното движение, като създал истинска опасност за движението. В този момент преследващите са произвели три предупредителни изстрела във въздуха, след което успели да прострелят и една от гумите на Тиграта. След изстрелите водачът успял да излезе от купето и хукнал да се укрива, но бил застигнат на около 200 метра навътре в града.

Проверката установила, че водачът е криминално проявен и вече осъждан за кражби и наркотици П.И.Д. След полеви тест се оказало, че е бил сериозно надрусан с амфетамини и напушен с канабис. Младият мъж е бил закопчан зрелищно с белезници и отведен в казанлъшкото РУ „Полиция“, където е образувано бързо досъдебно производство, коментира началникът Христо Петров. Автомобилът се води на друго лице, водачът е нямал свидетелство за правоуправление. Очаква се прокуратурата да го остави зад решетките за 72 часа , а евентуално в началото на седмицата да поиска от съда и постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник: „Агенция Монитор“
Снимка: Пресс ТВ – Казанлък

Подобни статии

Top