Гонка на пиян шофьор из първомайските села завърши със стрелба и арест

Шофьорът бил с 2,16 промила, той и спътникът му имали криминални досиета

Гонка с криминално проявено лице в първомайското село Градина, завърши с арест, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив. Късно снощи при проверка на територията на първомайското село Градина е задържано криминално проявено лице, което се опитало да избяга от полицаите заради пътно нарушение.

Около 23.00 часа на 08 декември часа при проверки по селата, автопатрул на РУ-Първомай се разминал с лек автомобил „Мерцедес“ на територията на с. Градина. Полицаите се усъмнили, обърнали патрулката, последвали мерцедеса и подали звуков и светлинен сигнал за спиране на  автомобила. Водачът не се подчинил на подадения сигнал и ускорил скоростта, продължавайки в посока към с. Крушево.

Започнало преследване, като гонката продължила през селата Крушево и Добри дол. В края на второто село мерцедесът тръгнал към коритото на Марица. Водачът спрял на брега, а зад него спрели униформените и отново му заповядали да изгаси автомобила и да излезе от него, за да бъде установена самоличността му. Шофьорът не се подчинил и подкарал срещу ченгетата. Служителите на реда произвели предупредителни изстрели и разпоредили на двете лица, които се намирали в мерцедеса да слязат от него и да легнат на земята с поставени зад тила ръце.

Оказало се, че задържаните мъже са криминално проявени жители на село Мирово. Проверката с дрегер показала, че шофьорът бил пиян, като техническото средство отчело 2,16 промила алкохол.

По случая е образувано бързо производство по описа на РУ – Първомай. На водача е повдигнато обвинение и с прокурорско постановление е задържан за срок до 72 часа.

Работа по случая продължава разследващ полицай при РУ – Първомай.

Подобни статии

Top