Гонка в Пазарджик: Полицаи преследваха пиян шофьор като във филмов екшън

Спрямо водача са образувани две бързи производства

Автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик задържаха пиян шофьор опитал се да избегне полицейска проверка, като преди това го преследваха като в холивудски екшън.

Случката се разиграла снощи, половин час преди полунощ, на улица в Пазарджик. Автопатрул подал многократно сигнали за спиране и проверка със стоп палка, със светлинна и звукова сигнализация на водач на лек автомобил „Опел”. Мъжът обаче не се подчинил и вместо да спре, натиснал педала на газта.

Последвало преследване, в което се включили дежурните екипи при РУ-Пазарджик. Въпреки следващите го служебни автомобили с пусната светлинна и звукова сигнализация мъжът отказвал да спре, напуснал пределите на града и продължил по посока за съседното село Звъничево.

В резултат на проведените заградителни действия обаче той бил спрян на улица в населеното място. Оказало се, че това е 28-годишен мъж от същото село. Станала ясна и причината да се опита да избегне полицейската проверка. След направената проба с дрегер уредът отчел 2.09 промила концентрация на алкохол в издишания въздух.

Беглецът е задържан в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо него са образувани две бързи производства.

Снимката е илюстративна: ОДМВР-Пловдив

Подобни статии

Един коментар

  1. Коня Вихър написа:

    Като почнете с тия тъпи заглавия и да преовеличавате в статиите направо нямам думи

Top