Гонка в Пловдив: Арестуваха сириец, превозвал 11 мигранти - DC news

Гонка в Пловдив: Арестуваха сириец, превозвал 11 мигранти

Сирийците били натъпкани в миниван, задържани са тази сутрин

Сириец с хуманитарен статут, бе задържан след гонка с полицията тази сутрин на централен булевард в Пловдив. Той превозвал в миниван 11 мигранти от сирийски произход – всичките мъже, на възраст над 18 години, стана ясно на извънреден брифинг в Районна прокуратура Пловдив.

По първоначални данни около 8.20 ч. автопатрул на Шесто РУ, който извършвал линеен контрол, докато се движел в трафика, забелязва миниван, чието задно стъкло е затъмнено. Миниванът бил видимо доста натоварен. В движение полицаите направили справка за регистрационния номер и установяли, че табелите са от друго превозно средство. Заради това униформените подали сигнал на шофьора на минивана да спре, но той не спрял, а продължил да кара по Цариградско шосе и бул. „Княгиня Мария Луиза“.

Впоследствие миниванът завил наляво по бул. „Източен“. Полицаите подали звукова и светлинна сигнализация и успели да го спрат. При проверката те видяли, че колата се управлява от сириец, а вътре в нея има още 11 лица от мъжки пол на видима възраст над 18 години, самоопределящи се като сирийци.

Веднага са започнати процесуални действия. Извършен е оглед. В момента всички мигранти и каналджията са в Четвърто РУ. Предстои повдигане на обвинение на водача.

Сириецът е пълнолетен. Той е с хуманитарен статут и е от центъра за бежанци в Харманли. Има адресна регистрация на територията на Пловдив, съобщи директорът на ОДМРВ-Пловдив ст. комисар Васил Костадинов.

По случая е образувано бързо производство, уведомена е прокуратурата, а действията на разследващите продължават.

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top