Гонзо: Благодаря на мъжките момчета в черно и бяло!

В последните 10 години действията на БФС са смърт за българския футбол

„Годината беше трудна за нас – като започнем с напускането на старши треньора Бруно Акрапович и с това, че имаше финансови проблеми. Но аз искам да благодаря на футболистите и на хората, които работят за Локомотив, на треньорския щаб, на треньорите на школата. Беше трудна година, но така и успехът е още по-сладък. Надявам се нещата скоро да се нормализират, защото вече футболът е бизнес и без да имаш достатъчно пари, за да осигуриш нормални условия за съществуването на един клуб, е много трудно да потвориш успехите, които имаме.

Хубаво е, че тази  гоодина успяхме, но не съм убеден, че ще успеем и другата. Говорим със собственика, той дава сигнали, че нещата ще се оправят, но в крайна сметка не мога да кажа, че нещата ще бъдат окей след два месеца“, заяви спортният директор на сребърните медалисти Георги Иванов в предаването „Антена спорт“ на Радио Пловдив.

„Създадохме един добър колектив с мъжки момчета, които се разбират на терена и извън него. Имаме и добър треньорски екип, който работи с тях. Те изцяло си заслужиха това второ място и показаха, че не винаги големите клубове с големите бюджети и скъпоплатени футболисти са по-добри и могат да имат повече успехи от футболисти, които оценяват какво е Локомотив и искат да побеждават.

Направихме отбор, който има манталитет на победител и това се вижда от резултатите – ние мисля, че имаме 3 загуби за годината. Мачът с Тотнъм беше черешката на тортата миналата година. Това, че спечелихме купата и докарахме Тотнъм в Пловдив беше голям успех. В последните 3 години Локомотив може да бъде горд с успехите, които постигна – 2 купи, една Суперкупа и второто място“, допълни Иванов.

Той говори и по болната тема за необходимата промяна в управлението на Българския футболен съюз.

„Промяната е задължителна. Това, което се случва в последните 10 години във футболния съюз е смърт за футбола, това е отрова за футбола! Смятам, че Бербатов или който и да е, не трябва да се избира по името или дали се казва Бербатов, Иван или Драган, а трябва да представи концепция за развитието на футбола в България. За да може на всички нива – детско-юношески футбол, аматьорски футбол, професионален футбол, женски футбол – да знаем на всички нива всеки един какво прави.

Най-лошото в този футболен съюз е, че те са създали правила, има закони, има правилници, а в същия момент същите тези хора, които пишат законите, те ги заобикалят. За мен ги заобикалят, за теб ги заобикалят, за третия ги спазват. И става една анархия, която в крайна сметка не помага на никого. И всички ние сме недоволни, а те искат да си седят още 10 години и да си продължават по същия начин. Ние, ако така продължаваме, скоро трябва да се радваме въобще, че имаме национален отбор, а не че не можем да бием никого“.

Подобни статии

Top