Гонзо и Акрапович обсъждат зимната селекция

Това са петима футболисти от Втора лига, набелязани от Ванчо Траянов, подновяват договорите на Йосип Томашевич и Милош Петрович

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов е обсъдил с треньора Бруно Акрапович няколко имена на играчи от Втора лига, които през зимата могат да бъдат привлечени на „Лаута“.

От клуба не бързат да разкриват имената, за да не вдигат цените на набелязаните, но поне петима души са старателно проучвани.

Основна роля в това има и халфът от шампионския тим на „черно-белите“ Ванчо Траянов, който в момента освен, че помага в някои от тренировките, е натоварен и с функциите на скаут.

През пролетта Александър Станков, който за кратко бе консултант на Христо Крушарски, също имаше подобна задача. От неговия списък обаче така и не бе привлечен нито един футболист.

Със сигурност обаче в зимната селекция ще има и чужденци, които да вдигнат още повече нивото на отбора. Такива също вече са набелязани.

Нови договори с Локо пък ще подпишат двама от основните футболисти в състава на Бруно Акрапович.

Хърватинът Йосип Томашевич и сърбинът Милош Петрович са провели предварителни разговори с треньора и са готови да удължат контрактите си, които изтичат в края на сезона.

Спортният директор Георги Иванов ще финализира преговорите. Двамата ще подпишат най-малко до 2021 година, като има вариант от клуба да ги обвържат и за по-дълго.

26-годишният Томашевич играе все по-силно като ляв халф в схемата с трима бранители и вкара победния гол в дербито с ЦСКА от последния кръг. Петрович, който през май догодина ще навърши 30 години се харесва на феновете със сърцатата си игра, а треньорът е доволен, че може да го използва, както в защита, така и в средата на терена.

От клуба до последно се надяват, че ще успеят да убедят Стивън Езе и Георги Илиев да останат поне до края на сезона и да помогнат на „черно-белите“ да задържат позициите си и да постигнат целта, която е ново участие в Лига Европа.

Подобни статии

Top