Гонзо: Локо е против нов формат на Първа лига с 16 отбора

Ако някои искат така да се спасят от изпадане, по-добре да го направят по служебен път, синът ми Александър се чувства добре

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов обяви, че клубът е категорично против промяна във формата на родния шампионат за следващия сезон. Според него това по никакъв начин няма да вдигне нивото, а само може да се появят отбори, които да започнат, но да не завършат кампанията. Той смята, че зад това стоят интереси, целящи спасяване от елита на определени отбори, които в момента са застрашени.

„Категорично против сме и съм заявил това на хората, които организират тази анкета. Ако толкова държат по служебен начин да спасят от изпадане някои отбори, то просто да решат това, но да не пипат формата на първенството. Ще направят още по-голяма бъркотия“, заяви Гонзо пред „Марица“.

„Според мен настоящият формат е добър и първенството е интересно. Виждате, че всеки скача на всеки, защото има за какво да играе. Представяте ли си какво ще стане, ако се приеме „А“ група с 16 отбора? Няколко тима ще си оспорват титлата и евроквотите, няколко отбора ще се борят да не изпаднат и 7-8 отбора ще играят за здраве. Не ми се мисли какво може да им дойде на ума в безсмислени мачове. Дано хората в Изпълкома на БФС не прибързат с необмислено решение, защото това може още повече да забатачи футбола ни“, допълни още той.

Бившият нападател разкри, че синът му Александър, който е един от тримата заразени с коронавирус футболисти на Локомотив, се чувства добре.

Подобни статии

Top