Гонзо: Няма съмнение, че оставам в Локомотив (Пловдив)

Постигнахме исторически успехи, но има още много работа да се свърши

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов-Гонзо даде интересно интервю за предаването „Домът на футбола”, в което коментира най-важните теми около клуба.

„Показахме високо ниво през целия сезон и заслужено се окичихме със сребърните медали в шампионата. Благодаря на момчетата и на всички в клуба, защото това постижение ще остане в историята. Трудно беше да се преборим за второто място, имахме и треньорска смяна през сезона, но се радвам, че успяхме“, заяви бившият голмайстор.

Гонзо призна, че трудно ще се намурят заместници на  титулярите Диниш Алмейда, Дейвид Малембана, Лукас Масоеро и Кристиан Илич, които напускат.

„Имаме една от най-верните публики, като тяхната подкрепа не е само на стадиона. Затова искам да благодаря и на феновете, с които връзката е много специална.

Вярвам, че титлата е възможна за нас през следващия сезон, въпреки че имаме напускащи играчи. Трябва да намерим точните хора да заместят четиримата, които си тръгват. На  практика оставаме без защита и ще бъде трудно да компенсираме тяхната липса. В съвременния футбол обаче е така – играчите сменят отбора си на всеки 2-3 години.

Селекцията е много труден процес, като пъзел е – можеш да вземеш добър футболист, но той да не пасне в схемата или на колектива.

През изминалия сезон дадохме шанс на 7-8 юноши и очаквам да го сграбчат. Отборът е в подем и трябва да го използват. Синът ми е като всеки друг играч в отбора. Радвам се, че вкара гол, но се радвам и за останалите момчета, когато отбележат.

Няма съмнение, че оставам в Локомотив. Чувствам се добре, а има и още работа, която трябва да свърша. Нямам желание да си тръгвам“, категоричен е Гонзо.

Той коментира и ситуацията в бившия му клуб Левски.

„Надявам се нещата в Левски да се оправят. Заслужава го, отборът има голяма обич от милиони хора. Ще бъде трудно да се намеси в борбата за титлата, но пък не трябва да се пренебрегва огромната енергия от феновете. Левски може без всеки. Божинов и Ники Михайлов показаха, че обичат отбора, но футболът е професионален спорт, в който няма сантименти“, завърши Георги Иванов.

Подобни статии

Top