Гонзо отсече: Това е срам! - DC news

Гонзо отсече: Това е срам!

Ясен успя да изгради колектива и резултатите не бяха лоши, той не е виновен за снощното поражение, но при такъв резултат е нормално да има треньорска смяна

Техническият директор на БФС Георги Иванов коментира загубата на националния отбор с 2:5 от Грузия в Разград и отговори на много важни въпроси, свързани с тима.

Ето какво каза Гонзо в интервю пред Блиц:

– Г-н Иванов, не мога да не ви попитам вие ли ще водите националния отбор в предстоящите два мача – гостуванията на Гибралтар и Грузия?
– Да. Аз ще поеме отбора… Временно… Всичко се случи, както се казва, „на пожар“. И няма кой друг да застане начело на националните за въпросните срещи, които чукат на вратата и са съвсем скоро – в четвъртък и в неделя.

– Някой остава ли от щаба на Ясен Петров?
– Да, треньорът на вратарите Витомир Вутов.

– Има ли вероятност при две победи да останете начело на тима за постоянно?
– Не. Категорично – не. Аз имам други функции. Просто временно „запълвам дупката“, защото няма време за реакция и за назначаване на постоянен селекционер преди визитата ни в Гибралтар.

– Кои са фаворитите за постоянен селекционер на България?
– Не са обсъждани варианти. Как да са обсъждани. Би било неморално да се търси нов треньор преди отборът да е загубил и да се е разделил с настоящия си селекционер.

– Вие имате ли свой фаворит?
– Вижте, изборът на новия треньор ще бъде направен от Изпълкома. Това вероятно ще се случи тази седмица.

– Мнението ви за Ясен Петров – за неговата работа и за оставката му?
– Ясен успя да създаде колектив и да постигне никак нелоши резултати. Но за огромно съжаление се стигна до снощния срам. Защото това наистина е срам и ние няма как да си заровим главите в пясъка и да не видим реалността. Искам обаче категорично да подчертая, че Ясен не е главният виновник за провала. При такъв резултат обаче и при серия без победа се стига до раздяла с треньора.

– А кой е главният виновник?
– Не е един човек. Това са тези, които бяха на терена – футболистите. На Ясен Петров му прави чест, че постъпи мъжки и подаде веднага оставка. Така правят смелите хора. Някои се свиват, чакат да ги изгонят. Проявяват неразбиране. Проявяват егоизъм. Ясен показа, че е човек с характер.

Подобни статии

Top