Гонзо: Предстоят добри дни за Локомотив

Христо Крушарски представи пред отбора и спортно-техническото ръководство новите си партньори, бюджетът за новите цели на клуба е осигурен

Спортният директор на Локомотив (Пловдив) Георги Иванов навърши вчера 45 години. Гонзо се завърна в родния си клуб преди две години и спечели Купата на България, Суперкупата и сребърните медали в Първа лига. Легендата даде интевю за вестник „Марица“ и говори както за личния си празник, така и за новите съдружници на президента на клуба Христо Крушарски.

– Честит рожден ден! 45 години много или малко са?

– И много, и малко. Много са като преживявания и емоции. Повечето са радостни. Човек живее с хубавото и за него. Имало е разбира се и разочарования, но смятам, че винаги съм успявал да се изправя след тежки моменти. По природа съм оптимист и гледам положително напред.

– В медийното пространство се тиражира за кардинални промени в Локомотив. Какви са те?

– Редно е това да го направи собственикът на клуба Христо Крушарски и съм убеден, че ще го стори в точния момент. Мога да кажа, че пред отбора и спортно-техническото ръководство г-н Крушарски представи новите си партньори. Това са много сериозни хора с голям бизнес. Мисля, че предстоят добри дни за Локо.

– Получихте ли уверения, че няма да има финансови проблеми в клуба и забавяне на плащанията, за които се говори цяла пролет?

– Фактите говорят, че отборът се справи отлично през пролетта и спечели сребърните медали в първенството за втори път в клубната история. Футболистите имат доверие на президента, защото винаги е успявал да се издължи след трудни моменти. Финансови проблеми покрай пандемията има навсякъде по света. Фалират огромни бизнеси, включително и големи клубове. Ние успяхме да се съхраним и заради това доверие.

– Получихте ли уверение, че ще разполагате с необходимите средства за селекция, за да гоните поставени цели?

– Получихме уверения, че е подсигурен необходимия бюджет, за да гоним целите си. Целите ще ги обяви президентът.

– Доста основни футболисти напуснаха. Ще успеете ли да намерите равностойни техни заместници?

– Напуснаха ни основни футболисти. Привлякохме нови на техни места. Надявам се, че новите ще се справят успешно. Селекцията продължава.

– Как върви работата по проекта с дублиращия отбор, който ще се състезава във „В“ група?

– Залагаме много на този проект и вярваме, че ще даде добри резултати. Старшата възраст вместо в Елитната юношеска група U19 ще играе мъжки футбол. Разликата между юношите и мъжете е огромна. Сега тези момчета ще се докоснат до мъжкия футбол и ще бъде по-лека интеграцията им в първия отбор.

– С новите партньори на Христо Крушарски ще се реализира ли по-бързо проекта с тренировъчната база за юношите?

– Имаме уверението, че в най-скоро време ще бъдат изградени два терена.

– Какво си пожелавате в заключение?

– Най-вече здраве. За семейството и близките.

Подобни статии

Top