Google предупреди, че браузърът Chrom е хакнат - DC news

Google предупреди, че браузърът Chrom е хакнат

Очаква се актуализация на браузъра

Google предупреди милиардите си потребители, че браузърът й Chrom е бил хакнат.

Технологичната компания вече пуска актуализация в рамките на следващите няколко дни, за да коригира грешките, които засягат Windows, macOS и Linux, според изявлението й.

Хакерите са открили 30 нови пропуска в защитите на Google – седем, от които представляват висока заплаха за потребителите, предава „Дейли мейл“.

Все още не е ясно откъде е дошла атаката и дали реално е засегнала някои от потребителите.

Актуализация на браузърите е възможна ръчно чрез функциите за настройки, но Chrom автоматично ще направи такава в рамките на няколко дни.

От Google наскоро съобщиха за нарастващ брой хакерски атаки към Chrom и други браузъри.

Ново проучване показва, че потребителските пароли вече не са толкова силни, за колкото се считаха някога. Специалистите отбелязват, че всичко с до 6 знака, без значение дали сред тях присъстват цифри или букви, може да се разбие мигновено. Същото се отнася и до по-дълги пароли от 7 или 8 знака, но съставени само от цифри или малки букви.

Всъщност всички те могат да бъдат отгатнати за около 39 минути според американската компания за киберсигурност Hive Systems, базирана в Ричмънд, Вирджиния.

От друга страна вариант паролата ни да не бъде разбита в следващите 438 трилиона години, е да използваме 18 знака, сред които цифри, главни и малки букви, както и други символи.

Подобни статии

Top