Горанов, Дариткова и Менда Стоянова в УМБАЛ „Св. Георги“ заради проекта за Детска клиника

Очаква се да стане ясно дали са осигурени средства за изграждането на новия педиатричен и онко-хематологичен комплекс

Министърът на финансите и председателите на парламентарните комисии по здравеопазване и бюджет и финанси ще посетят днес УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от болницата.

Владислав Горанов, Менда Стоянова и д-р Даниела Дариткова пристигат в лечебното заведение в 11.00 ч. Визитата е във връзка с проекта за строителство на нов педиатричен и онкохематологичен комплекс в УМБАЛ „Свети Георги“ – Пловдив.

Сред официалните гости ще бъдат също областният управител на Пловдив Дани Каназирева и кметът Здравко Димитров.

Припомняме, че проектът за изграждане на нов педиатричен и онко-хематологичен комплекс в УМБАЛ „Свети Георги“ бе представен пред Комисията по здравеопазване в Народното събрание в началото на годината. Когато този комплекс бъде изграден, в него от старите си сгради ще се преместят Клиниката по педиатрия заедно с Детско спешно отделение, Клиниката по медицинска онкология и Клиниката по клинична хематология. В подкрепа на проекта УМБАЛ „Свети Георги“ стартира преди една година дарителската кампания „Най-доброто за нашите деца и онкоболни“.

Вижте проекта за новата Детска клиника на УМБАЛ „Св. Георги“ (СНИМКИ)

Очаква се днес да стане ясно дали правителството ще осигури средства за строителството на новия педиатричен и онко-хематологичен комплекс. До момента от дарителската кампания за изграждането на клиниката, са събрани близо 125 000 лв.

Подобни статии

Top