Горя Железният мост в Рим

Най-тежко пострадала е пешеходната част на съоръжението, построено преди 158 години

Голям пожар тази нощ бушува на един от най-важните мостове в италианската столица Рим – Моста на индустрията, известен и като Железния мост, в квартал „Остиенсе“, пише в.“Кориере дела сера“.

Най-тежко пострадала е пешеходната част на съоръжението, построено преди 158 години. Отломки от моста са паднали в река Тибър и плаването е временно преустановено.

http://

Жертви няма благодарение на своевременната намеса на пожарникарите. Мостът ще остане неизползваем за неопределено време, защото експерти ще проверяват дали има опасност от цялостно срутване.

http://

Точните причини за пожара засега са неизвестни. Предполага се обаче, че пламъците са тръгнали от бараки и отпадъци в подножието му, около които се събирали бездомници. Там имало и бутилки с газ, с които те се отоплявали и които може би са се взривили, когато е започнал пожарът. После пламъците бързо са се разпространили по структурата на моста, защото през нея минават и тръби за газ и електрически проводници.

http://

Ако тази версия се окаже вярна, това ще налее масло в огъня на противниците на управата на Рим, където днес и утре се произвеждат местни избори. Темата за кризата с боклука и за мръсотията в столицата бе ключова по време на предизборната кампания.

Източник: NOVA
Снимка: БГНЕС

Подобни статии

Top