„Господар на ефира“ е първият издигнат кандидат за районен кмет в Пловдив (ВИДЕО)

Густо ми е Велков е първият издигнат кандидат за районен кмет в Пловдив.

Илиян Велков, чието име нашума от телевизионното предаване „Господари на ефира“, бе издигнат днес за кандидат-кмет на район „Южен“ от БЗС „Александър Стамболийски“.

Велков, който е свързан и с пловдивския сайт „Трафик нюз“, бе представен днес пред медиите на нарочна пресконференция от лидера на БЗС „Александър Стамболийски“ под тепетата и кандидат за кмет на Пловдив – адвокат Георги Колев.

„В България всички чакат нещо да се случи, но много ги е страх нещо да не стане“. С тези думи адвокат Георги Колев откри пресконференцията и представи Велков. И допълни, че в работата си Илиян Велков е получил толкова оплаквания за район „Южен“, колкото и кметът на района.

„Последните 14 години работя като журналист на страната на хората. Правил съм репортажи и разследвания и съм заставала на страната  на хората. Сега реших отново да застана на страната на хората и да се кандидатирам за кмет на район „Южен“, заяви Велков.

Той посочи, че сега е времето да заеме пост, от който да не ги показва, както досега, а и да ги решава. По думите му хората там искат елементарни неща – денонощни аптеки и магазини, детски градини, сигурност, нормални комунални услуги, а също – цените на имотите да бъдат високи.  Кандидатът за кмет допълни, че ще работи за това кварталът да си върне славата на зелен район. Според него изграждането на инфраструктура и решаването на дългогодишни проблеми като изграждането на връзката „Модър-Царевец“, както и други инфраструктурни проекти, са сред приоритетните за района.

Накрая Илиян Велков завърши изложението си с емблематичната за него фраза, този път леко перифразирана: „Густо ми е за Кючука“.

„Сега е времето да си кажем, пък може някой да ни чуе и да тръгне да го прави. Това е житейският кръстопът, на който се намираме в момента. Нито за мен, нито за Илиян е самоцел да сме кметове. И двамата си имаме професия. Но сега е времето да си кажем“, заяви още адвокат Георги Колев. Той обяви, че и останалите кандидати, издигнати за тези избори от БЗС „Александър Стамболийски“ ще бъдат нови лица, които нямат политически опит, но искат да се докажат.

Вижте какво още казаха двамата кандидати за кметове:

Подобни статии

Top