Готов е идейният проект за ремонта на стадиона в Асеновград, общината търси милион и за спортната зала

Идеята  е спортното съоръжение да бъде пригодено за целогодишно ползване

Готов е идейният проект за цялостен ремонт  и обновяване на стадион „Шипка“ в Асеновград. В проектното предложение е залегнала идеята спортното съоръжение да бъде пригодено за целогодишно ползване, като освен реконструкция на футболното игрище ще бъдат изградени още лекоатлетическа писта, както и зони за дълъг и висок скок. Изцяло ще бъдат подновени трибуните за зрители, ще има и специална сцена за различни изяви на открито.

Идеята е мястото да стане атрактивно за  жителите и гостите на града и да се превърне в  комплекс за спорт и отдих, коментира кметът на града д-р Емил Караиванов.

Общината ще кандидатства с проект пред Министерството на младежта и спорта и за цялостен ремонт на спортната зала „Асеновец“. 

Основната сграда на спортното съоръжение е сериозно амортизирана и се нуждае от спешна реконструкция.

„Базата в момента е в лошо състояние. Външната фасадна мазилка е силно нарушена. Помещенията имат нужда от обновление, оборудването е остаряло и амортизирано, заради което е необходим цялостен ремонт на сградата“, обясни градоначалникът. Обновяването ще включи ремонт покрива на сградата,  обновяване на вътрешните помещения, необходимо е изцяло да се подменят и ВиК и елинсталацията.

Община Асеновград вече е калкулирала ремонтните дейности. Сумата възлиза на милион и 200 хиляди лева, а финасирането ще се чака от спортното министерство.

„Категоричен съм, че като град като Асеновград с доказани спортни традиции, част от тях на световно ниво, държавата трябва да проявява повече грижи и инвестиции. Става дума за инвестиции в хора, политики за деца и здраве“, коментира д-р Караиванов.

 

Подобни статии

Top