Готов е проектът за локалните платна на пътя за Асеновград

До 26 юни проектът трябва да бъде предоставен на АПИ

Готов е проектът за локалните платна на пътя Пловдив-Асеновград. Това стана ясно на среща днес между представители на фирмата-проектант и представители на трите общини, през които минава пътната артерия – Куклен, Родопи и Асеновград.

Проектът бе предоставен на общините, но трябва да бъде разгледан, гласуван и приет на извънредни сесии на общинските им съвети, се разбра на срещата в Областна администрация – Пловдив. Тези сесии трябва да бъдат инициирани от кметовете на трите общини. След това проектната документация ще бъде дарена на областния управител, който от своя страна ще го предостави на Агенция „Пътна инфраструктура“. Срокът за тези дейности е до 26 юни, уточняват от областната управа.

В най-кратки срокове трябва да бъдат обявени обществени поръчки и да се започне изграждането на локалните платна, за да може това да става успоредно с основното трасе.

8 километра локали свързват бизнеса с пътя за Пловдив

Припомняме, че още при първата инспекция на премиера Бойко Борисов на строителния обект, той настоя да бъдат изградени локални платна, за да се облекчи трафикът по основното трасе и да се улеснят работещите във фирмите край пътя.

Бойко: 6 ленти на новия път до Асеновград (СНИМКИ И ВИДЕО)

Подобни статии

Top