Готов е проектът за моста на пазара в Асеновград

Ремонтират и улицата от кръговото на църквата „Св. Атанасий“ до хипермаркет „Билла“

Участъкът е път от републиканската пътна мрежа.

Готов е проектът за моста при кооперативния общински пазар в Асеновград, съобщи пред журналисти в Асеновград кметът д-р Христо Грудев.

Пътят е част от републиканската пътна мрежа и затова ангажиментът по отремонтирането му е на държавата. Проектът е от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) и Агенция „Пътна инфраструктурата“ (АПИ).

Кметът припомни, че в началото на годината се разбра, че мостът е пропукан и състоянието на цялото съоръжение не е добро.

„Община Асеновград е наясно, че мостът трябва спешно да бъде ремонтиран, тъй като той е част от една от основните пътни артерии, които извеждат трафика в града. Затова ще направим каквото е необходимо, от наша страна, за да съдействаме на АПИ и проектът да стартира по-скоро“, каза кметът.

Градоначалникът допълни, че обследване е извършено още през периода 2007-2011 г. Той съобщи, че е провел среща с представители на АПИ, които трябва да представят проекта и да го съгласуват с общинската администрация. „Това е необходимо, тъй като строителните дейности ще се провеждат на територията на Асеновград и строителното разрешение трябва да е от нашата администрация“, поясни Грудев.

Кметът допълни, че общинското ръководство е настояло да бъде рехабилитирано и пътното платно от кръговото кръстовище на църквата „Свети Атанасий“ почти до хипермаркет „Билла“.

Подобни статии

Top