Готов ли е Борисов за бърза оставка?

ГЕРБ е във форма да се яви на избори и при бърз предсрочен вот ще го спечели

Бърза оставка на правителството още следващата седмица е един от вариантите за излизане от политическата криза, който е обсъждал премиерът Бойко Борисов с министри и висши функционери на ГЕРБ, пише „24 часа“, позовавайки се на собствени източници.

ГЕРБ е във форма да се яви на избори и при бърз предсрочен вот ще го спечели, бил убеден министър-председателят. Единствената друга партия, която също е готова за избори била ДПС, а очакванията били движението да спечели също много заради мобилизиране на етническия вот след сцените между протестиращи и привърженици на ДПС край летния сарай на Ахмед Доган в Росенец.

Този сценарий обаче ще доведе до политическа нестабилност и заради това Борисов имал още два. Те обаче трябвало да бъдат обсъдени с „Обединени патриоти“. Не било изключено и да бъде предложено експертно правителство, което да довърши мандата на този парламент.

Припомняме, че по-рано днес, по време на редовното заседание на Министерски съвет премиерът Бойко Борисов намекна, че вече мисли за различни варианти като реакция на правителството в отговор на протестите и напрежението през последните дни.  Той обаче подчерта, че първо ще обсъди следващия си ход с коалиционните партньори и каквото и да е решението, ще изчака да мине Европейският съвет. Ще проведе разговори и с опозиционните партии.

По думите му, оставката му се провокира от тези, които хвърлят бомби сред протестиращите и окървавяват протеста, защото знаят, че той хвърля оставка, когато види кръв. Той обаче пак повтори, че в този момент оставка на кабинета само ще влоши нещата, а редовните избори са само след 7 месеца, пише DarikNews.

Подобни статии

Top