Готова е детската площадка на ул. „Каменица“ (СНИМКИ)

Монтирани са безопасни съоръжения, пейки и ударопоглъщаща настилка за децата в района

Готова е новата детска площадка до кръстовището на улиците „Каменица“ и „Иларион Макариополски“ видя репортер на DCnews.bg.  В този район наскоро бе построен паркинг за 35 автомобила.

И паркингът, и детската площадка бяха изградени по желание на живеещите в този район. Така децата от съседните блокове вече има къде да играят.

До дни е готов новият паркинг на ул. „Каменица“ (СНИМКИ)

Безопасни съоръжения – пързалка, министена за катерене, люлки и клатушки са монтирани на новата детска площадка. Тя е застлана с ударопоглъщаща настилка, за да не се нараняват децата, когато играят.

Монтирани са също пейки за родителите, както и осветление. Предстои пространството да бъде оградено с жив плет, като ще се оставят два подхода откъм двете улици – „Каменица“ и „Иларион Макариополски“, за да могат оттам да влизат децата. Щебъде премахнато и още едно старо съоръжение – бивша люлка, поясни пред DCnews.bg районният кмет Георги Стаменов.

„Това, което поех като ангажимент към жителите на района – да бъде благоустроена зоната, е към края си. Миналата година изградихме паркинг, беше направено отводняването на района и бе положен фундаментът на детската площадка. Тази година продължихме и пространсвото вече е почти готово“, посочи Стаменов.

Районният кмет съобщи още, че предстои да се отделят средства и за самата улица „Иларион Макариополски“, която е в тежко състояние. И в участъка от „Богомил“ към „Христо Ботев“ и в участъка към бул. „Мария Луиза“ трябва да се оправят тротоарите и да се подмени асфалтът. „В момента в този район е сменено осветлението, но продължаваме да работим, за да осигурим на хората качеството на живот, на което разчитат“, подчерта кметът на „Централен“.

Той добави, че се надява през май да стартира работата в пространството от ул. „Богомил“ до „Лозенград“ и ако има възможност в бюджета, ще се търси допънително финансиранеза тротоарните настилки към „Христо Ботев“, за да може да се придвижват спокойно маките с колички. По-нататък ще се търсят средства от общинския бюджет и за полагане на нов асфалт.

Подобни статии

Един коментар

  1. Атанас написа:

    Oт сладкарницата до сандо до св. спас тортоарите са за ужасни, за 3ти път виждам и помагам на хора със счупени крайници !!! Общината замислете се……

Top