Готвят карта на замърсени пространства в центъра на Пловдив

Тур обиколка ще обедини активни и зелено мислещи граждани и организации

Разходката ще се проведе в съботния ден и е с начален час от 11 часа

Разходката на Джейн ще обедини пловдивчани зад идеята за град #БезОтпадъци и ще обходи квартал Мараша,за да маркира проблемни зони и да събере мнения и идеи за бъдещето на квартала, намиращ се в самия център на града.

Разходката на Джейн е глобална инициатива за опознаване на градовете и кварталите в които живеем, по време на която освен че се дава възможност на гражданите да научат неподозирани истории и интересни исторически факти за местата, се набелязват и събират идеи за бъдещия облик на квартала

Разходката на Джейн ще събере  хора, които искат да излязат от интернет и социалните мрежи и да  наистина да направят нещо, за да живеем в по-чист и по-подреден град. Всички те ще направят обиколка на квартала и ще набележат зоните нуждаещи се от промяна.

Разходката ще се проведе в съботния ден и е с начален час от 11 часа, а организаторите канят живеещите в квартала, местни активисти, хора със зелено мислене, архитекти, урбанисти и всички заинтересовани граждани да се включат

Участниците ще поемат по следния маршрут: площад Съединение–> Дондуковата градина –> Читалище Хр Г Данов–> Храм Св Георги–-> Храм Св Харалампий–> междублокови пространства, малко познати за мнозина––> градинката на Социални грижи, където турът ще премине в дискусия относно състоянието на обиколените зони -улици и междублокови пространства.

В кореспонденция с темите, по които работят организаторите от БГ Бъди активен, по време на разходката ще бъде направена карта с локациите в квартала, които имат нужда от почистване. След това картата ще бъде оформена с писмо и входирана към съответната администрация, за да може  да бъдат предприети мерки за почистване и реновиране на съответните занемарени зони.

Като част от Партньорство за красива и чиста България, в Пловдив  и останалите градове част от програмата, продължават да се случват още много кампании и инициативи целящи да ангажират хората със заобикалящата ги среда – почиствания, провеждане на образователни вечери с цел насърчаването на разделното събиране на отпадъци и убеждаването им че рециклирането има смисъл, както и различни събития, посветени на устойчивия начин на живот.

Подобни статии

Top