Готвят протести в Община „Марица” заради скоростен път - DC news

Готвят протести в Община „Марица” заради скоростен път

Жителите на девет села от Община „Марица“ настояват за спешни мерки за ограничаване на скоростта по главните пътища в населените места. Хората заплашват с протести, тъй като напоследък са зачестили инцидентите с пешеходци. От общината за пореден път са изпратили искане до Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ за изграждане на повдигнати пешеходни пътеки.

Най-тежко е положението в село Калековец, разказа кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов. Наскоро там беше изграден модерен път, по който шофьорите карат с висока скорост. „Преди няколко дни в землището на Калековец, по новия рехабилитиран път Скобелева майка – Брезово, имаме три смъртни случая, единият е от нашата община. Имаме смъртен случай в село Войсил.  Няколко са инцидентите в землището на границата на село Труд и Калековец“, потвърди думите си Иванов.

Граф Игнатиево, Строево и Маноле също са сред засегнатите села. А познавайки манталитета на българина нищо не го спира – нито светофар, нито камери, посочи кметът. Затова жителите настояват за изграждане на неравности по платното за движение и заплашват с протести.

„Все още въздържам хората, тъй като има образувани инициативни комитети във всяко едно от населените места, за които споменах, да решим заедно проблема”, подчерта Иванов. Кметът на „Марица“ е категоричен, че общината също ще помогне със средства за изграждане на пешеходни пътеки.

От Областно пътно управление обаче твърдят, че на първокласните пътища от републиканската пътна мрежа неравности не може да има, защото това би довело до затруднения.

 

Подобни статии

Top