Готвят управителя на ДКЦ 2 за шеф на МБАЛ „Св. Пантелеймон“

Кандидатурата му ще бъде гласувана на редовната сесия на Общинския съвет утре

Готвят управителя на ІІ-ро ДКЦ в Пловдив д-р Константин Сапунджиев за управител на най-голямата общинска болница в Пловдив. Кандидатурата му ще бъде гласувана на редовната сесия на Общинския съвет утре.

Д-р Сапунджиев вече е спечелил обявения конкурс за шефския пост в МБАЛ „Св. Пантелеймон“. Той е бил единственият кандидат за шефското кресло в лечебното заведение. Комисия, председателствана от Розалин Петков е оценила програмата му за управление на бившата Втора градска болница и му е поставила оценка мн. добър 5.35. Още по-високо са оценили членовете на комисията устното представяне на лекаря по време на събеседването с него, като са му писали оценка мн. добър 5.48. Така, с крайна комплексна оценка мн. добър 5.41, д-р Сапунджиев ще бъде предложен от комисията за утвърждаване от Общинския съвет като управител на болницата.

Припомняме, че д-р Константин Сапунджиев беше управител на ДКЦ 2 в продължение на два мандата. Сега съветниците първо трябва да гласуват освобождаването му от шефския пост в бившата Втора поликлиника и едва тогава да гласуват кандидатурата му за болница „Св. Пантелеймон“. Ако тя бъде приета, д-р Сапунджиев ще трябва да довърши и реформата със сливането на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ с МБАЛ „Св. Мина“.

За негов временен заместник във ДКЦ 2 съветниците трябва да утвърдят д-р Валентина Костуркова.

Досега управител на МБАЛ „Св. Пантелеймон“ беше доц. д-р Петко Недев.

Снимка: CredoWeb

Подобни статии

Top