„Градини и паркове” се включи в акция по почистване на Младежкия хълм (СНИМКИ) - DC news

„Градини и паркове” се включи в акция по почистване на Младежкия хълм (СНИМКИ)

Прочистването на непроходимите части по  хълма започна още в началото на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов

Акция по почистване на алеите на едно от пловдивските тепета започна от рано сутринта. Доброволците се събраха за поредна седмица, за да допринесат със своите усилия за една по-приветлива атмосфера на Младежкия хълм в Пловдив.

Над 60 души от екипа на общинското предприятие „Градини и паркове” се включиха в извънредната акция за почистване на алеите на Младежкия хълм.

Още от 7 часа сутринта работници с косачки и храсторези  започнаха да премахват избуялата върху пешеходни алеи растителност. След тях разчистваха служители от малката на брой  администрация, някои от които обаче бяха дошли с целите си семейства.

„Наша бригада всекидневно поддържа парковата част и централната алея на хълма, но има и алеи, предимно в североизточната част, които не са почиствани от години. Поехме ангажимент да разчистим всички пътеки и ще го изпълним”, заяви директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев.

Той припомни, че прочистването на непроходимите части по  хълма започна още в началото на юли по сигнал на пловдивчанина Стоян Стоянов, който със собствени усилия бе картирал 4 км алеи, подлежащи на почистване.

„Оттогава насам няколко пъти седмично изпращаме екип, който да прочиства алеите. Респект към десетките доброволци, които отделиха време през почивните си дни и почти до прашинка изчистиха каменните алеи. С много позитивна енергия вчера се включиха и младежите от БЧК, които помогнаха да прочистим аварийната алея за пожарни коли”, каза Козарев.

Той припомни, че Младежкият хълм е обявен за природна забележителност и защитена територия.  Всяка намеса там трябва да се съгласува с компетентните институции. Само „Градини и паркове” може да отстранява растителност със съответната специализирана  техника.

Екип на „Чистота” пък няколко поредни седмици качваше до труднодостъпни места специализирания автомобил с пясъкоструйка, за да почиства драсканици.

„Нашите възможности не са безгранични. Екипите ни имат спешни задачи във всички райони. Но сме максимално мобилизирани, за да насмогнем с работата и по Младежкия хълм. Ако трябва, ще продължим да работим и извънредно”, допълни директорът на „Градини и паркове” Веселин Козарев”.

Подобни статии

Top