„Градини и паркове“ в подготовка за съботната акция в парк „Лаута“ - DC news

„Градини и паркове“ в подготовка за съботната акция в парк „Лаута“

Започва експертно комплексно обследване на всички насаждения в „Лаута“

От близо две седмици екипи на „Градини и паркове“ извършват санитарни резитби в „Лаута“, подготвят падналите през зимата сухи и изгнили дървета и клони за по-лесното им изнасяне към алеите, откъдето да бъдат извозени по време на предстоящата съботна акция под наслов „Мисия „Лаута“ 2“.

„Над 30 камиона с растителен отпадък събрахме и извозихме при първата акция през октомври. Тогава се включиха стотици пловдивчани. Надяваме се и сега да дойдат много хора, които имат желание и възможност да помогнат за прочистването на лесопарка от мъртва растителност“, коментира директорът на общинското предприятие Веселин Козарев.

Той напомни, че по инициатива на „Градини и паркове“ започва експертно комплексно фитопатологично обследване на всички насаждения в „Лаута“, което ще продължи през целия вегетационен период до октомври.

Обективната оценка за състоянието на дърветата в лесопарка е важно условие, за да се вземат адекватни мерки за неговото спасяване и развитие.

Мисия „Лаута“ е съвместна инициатива с кмета на „Тракия“ Костадин  Димитров и е подкрепена от Община Пловдив. Сборният пункт е на 16 април (събота) в 10 часа пред барбекютата в парка.

Подобни статии

Top