Градската галерия с проект за допълнителна квалификация на екипа - DC news

Градската галерия с проект за допълнителна квалификация на екипа

В рамките на спечеления проект се предвиждат общо 10 лекции на петима изтъкнати специалисти

С лекции на проф. Иванка Гергова, чл.кор. на БАН, посветени на историята и естетиката на българското православно изкуство, започна реализацията на проекта „Повишаване на квалификацията на екипа на Градска художествена галерия-Пловдив“.

В рамките на спечеления проект се предвиждат общо 10 лекции на петима изтъкнати специалисти в различни направления на изобразителното изкуство, както и на нормативната уредба и добрите практики в културната и музейната сфера.

Предстоят лекции на проф. Чавдар Попов за родното ни изкуство след Освобождението до 1989 г. и на проф. Свилен Стефанов за съвременното изкуство.

Д-р Тодор Петев ще надгради възможностите на екипа с познание за най-актуалните тенденции при работа с различни видове публика.

Бившият заместник-министър на културата и бивш заместник-кмет на Пловдив Амелия Гешева пък ще представи пред уредниците и екскурзоводите новостите в нормативната уредба в областта на закрила на културата, както и специфични казуси в тази област.

Подобен проект се осъществява за първи път. Той се финансира от Национален фонд „Култура“ по Програмата за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти.

Подобни статии

Top