Градската художествена галерия очаква децата на Пловдив и през този уикенд

През предстоящия уикенд, последен за месец февруари, екскурзоводите и уредниците

в Градската художествена галерия отново ще Ви очакват да заведете децата си в изложбените зали. За вход плащат само възрастните придружители, а децата са гости на галерията.

С единичен или семеен маршрутен билет можете да посетите трите временни изложби в залите на:

–        ул. „Княз Александър I“№15 („Всяко утро е различно“ на Станка Александрова);

–        Галерия „Капана“ на ул. „Райко Даскалов“ №29 („Безсмъртие във вечността. Георги Герасимов – живопис, графика и рисунка“);

–        Зала „2019“ на ул. „Гладстон“ №32 („Живописта сега – Пловдив 2021“).

В Стария град пък можете да покажете на децата прекрасните картини на Енчо Пиронков в постоянната му експозиция, която се намира на ул.“Васил Кънчев“ №1.

Когато посетите „Цанко Лавренов“ и „Мексиканско изкуство“, разположени в обща сграда на ул. „Артин Гидиков“№11,  детето ще може да порисува, но също и да покаже колко е наблюдателно, ако открие от коя картина са детайлите, които му показват на таблет. Игра с таблет и рисуване очаква малките посетители и в други две постоянни експозиции на галерията: „Икони“ ( ул. „Съборна“ №22) и „Георги Божилов – Слона“ (ул. „Княз Церетелев“№1).

В последните три сгради екскурзоводите ще им поставят и печати върху специалната картичка „Месец на децата в музеите на Пловдив“. Ще им подарят и от красивите значки на галерията. В неделния ден значки и печати се раздават само в сградата с иконите.

Подобни статии

Top