Градски автобуси тръгват към квартал „Баделема” в Асеновград на есен

Въпреки че квартал “Баделема“ съществува отдавна, досега дотук не са пътували градски автобуси

Нова автобусна линия ще обслужва жителите на Асеновград от есента. Пътниците ще могат да я ползват още от  края на месец  ноември.  Транспортната схема беше  одобрена от Общинския съвет на града на заседанието този месец.

Линията ще тръгва от квартал „Баделема” , а последната спирка ще бъде в района на ЖП-гарата в града. 5-километровото трасе ще преминава през улиците „Капитан Андреев“ и „Цар Иван Асен II”. Колите ще се движат по главните отсечки   „Княз Борис I” и „Александър Стамболийски”, след което трасето им ще се вкючва в булевард  „Васил Левски”.

Идеята е допълнителната транспортна връзка   да свързва жителите на квартала с болницата, пазара, авто и жп-гарата, както и големите вериги магазини в Асеновград.

Проектът включва първоначално тя да се обслужва от маршрутки, които ще се движат на всеки 30 минути.

Първият сутрешен автобус  ще потегля от начална спирка в 06:00 ч., а последният – в 18:00 ч. В обратна посока – от ЖП гара – първият рейс ще тръгва в 06:30 ч., а последният – в 17:30 ч.  Ще бъдат изградени и шест автобусни спирки.

Въпреки че квартал “Баделема“ съществува отдавна, досега дотук не са пътували градски рейсове. Хората се придвижват към останалите части на града с таксита или с личните си коли.

Децата и възрастните пък са принудени да вървят пеша до най-близката спирка, която е на повече от километър разстояние. Точно преди година те внесоха и подписка в общината за подобряване на транспортното обслужване в тази зона на града. Тя беше подкрепена с подписите на близо 100 души.

 

Подобни статии

Top