Градският съвет на БСП в Пловдив снема политическо доверие от националното ръководство - DC news

Градският съвет на БСП в Пловдив снема политическо доверие от националното ръководство

Вижте решението на проведеното тази вечер онлайн заседание

На свое заседание тази вечер Градският съвет на социалистите в Пловдив взе решение за снемане на политическото доверие от Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП. Мотивите за единодушното решение на пленума са: системно нарушаване на Устава на Партията, некомпетентно ръководене на БСП и целенасочено създаване на конфликти, зад които личи стремеж към отслабване на партията.

„В годината на два важни избора това поведение гарантира поредна загуба за БСП, което е предателство към традициите и принципите на 130-годишната ни история“, пишат от левицата под тепетата.

БСП-Пловдив за изключването на Гергов: Другарите от „Позитано 20“ нека да си прочетат устава

„2021 година е юбилейна за БСП и няма да позволим с Гьобелсов подход да бъде унищожена идеята ни и партията ни. Втората по големина организация в страната, каквато е пловдивската, остро реагираме на възприетата от националното ръководство практика да съобщава за взети решения през медиите. Категорично отхвърляме тази тенденция и се разграничаваме от действията на същото ръководство, които дори противоречат на основния закон за социалистите – Устава.

Социалистите от областта и страната не могат и не бива да останат безучастни срещу това арогантно погазване на уставните принципи и норми, които са организационният и морален фундамент на БСП. Нямаме право да мълчим и да сме съучастници в унищожаването на социалистическата традиция, на антифашистката памет и на русофилска линия.“, допълват от централата на социалистите в Пловдив.

По-рано днес от националната централа в столицата съобщиха, че Ипълнителното бюро на БСП ще предложи на Националния съвет на левицата градският лидер на БСП в Пловдив Георги Гергов да бъде изключен от редиците на столетницата.

Изключват Георги Гергов от БСП?

Снимката е илюстративна

Подобни статии

Top